För yrkesverksamma

Tillsammans gör vi skillnad

Till oss är ungdomar mellan 16-21 år oberoende könsidentitet välkomna på kostnadsfria samtal hos våra utbildade kuratorer. Vi erbjuder korta väntetider och möjlighet att vara anonym. 

Kommer du i kontakt med ungdomar som behöver stöd?

På Ungdomsjouren Öresund i Malmö arbetar kuratorer med särskild kompetens gällande våld i ungas relationer, sexuellt våld, hedersfrågor samt sex och samtycke. Vi samverkar med skolor, fritidsgårdar och andra föreningar. Vi talar svenska, danska, engelska och arabiska.

Ungdomsjouren Öresund är en systerverksamhet till Kvinnojouren Öresund, vårt arbete vilar på en feministisk värdegrund med visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. För att bidra till ett jämställt samhälle och stoppa mäns våld mot kvinnor får vi aldrig glömma att det börjar med killars våld mot tjejer. Alla människor, oavsett kön, tjänar på ett jämställt samhälle. Varje dag arbetar vi för ett samhälle i vilken vår verksamhet inte behöver finnas. Läs mer om Kvinnojouren Öresund här.

Ungdomsjourens samtalsmottagning vänder sig till ungdomar mellan 16-21 år oberoende könsidentitet. Till oss kan du hänvisa ungdomar som behöver prata om erfarenheter av våld, hedersfrågor, relationer, sex och samtycke. Vi har en samtalsmottagning i Malmö men ungdomar från hela Sverige har möjlighet att kontakta oss via chatt, mail eller telefon. I kontakten med oss kan ungdomen vara helt anonym. Kommer du i kontakt med ungdomar som kan vara i behov av stöd är du alltid välkommen att ringa till oss för mer info och rådgivning.

Ungdomsjouren Öresund är en systerverksamhet till Kvinnojouren Öresund, vårt arbete vilar på en feministisk värdegrund med visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. Ungdomsjouren Öresund arbetar preventivt och opinionsbildande genom att öka medvetenhet och kunskap om destruktiva maskulinitetsnormer, våld och övergrepp bland unga.

Ungdomsjouren Öresund erbjuder utbildningar, workshops och föreläsningar i skolor, fritidsgårdar och ungdomsföreningar. År 2021 tilldelades vi hedersuppdraget som spjutspetsjour genom vårt riksförbund Unizon, vilket innebär ett utökat fokus på just våldsprevention bland unga

Önskar du mer kunskap gällande våld i ungas relationer, sexuellt våld och hedersfrågor? Eller vill du att vi ska hålla en föreläsning om samtycke för ungdomar som du kommer i kontakt med? Vi kan hjälpa dig att skräddarsy en föreläsning eller workshop efter de behov som finns. 

Kontakta oss

Öppettider

Mån-Fre 09:00 – 17:00

Ring oss
Adress

Olof Palmes plats 1
214 44 Malmö